Ultrasonik ile Yumuşak keklerin, bisküvilerin ve Hassas gıdaların Endüstriyel Porsiyonlanması | Ultrasonik kaynak | TELSONIC

Ultrasonik ile Yumuşak keklerin, bisküvilerin ve Hassas gıdaların Endüstriyel Porsiyonlanması | Ultrasonik kaynak | TELSONIC

Ultrasonik ile Yumuşak keklerin, bisküvilerin ve Hassas gıdaların Endüstriyel Porsiyonlanması

Görev

Yumuşak kekleri ve bisküvileri porsiyonlara ayırmaya yönelik endüstriyel süreç, hem kesme işlemi hem de bıçakların kalitesi açısından ağır talepler getirir. Kesilen yüzeyler düzgün görünmeli ve ürünün bıçak yüzeyine yapışması büyük ölçüde engellenmelidir. Her şeyden önce, çikolata parçacıkları içeren yumuşak kekler, kesim sırasında itilmemeli veya bıçağa yapışmamalıdır. Ürünün maksimum kullanımını sağlamak için kullanılamayan uç parça mümkün olduğunca ince dilimlenmelidir.

Çözüm

Ultrasonik, kekleri ve bisküvileri düzgün sonuçlarla kesmenin verimli bir yolunu sağlar. Bu uygulama aşağıdaki 20 kHz ultrasonik bileşenlere dayanmaktadır:

İnce bir kesme alanına ve öğütülmüş bıçak kenarına sahip bir sonotrot
Sıkıca kapatılmış bir dönüştürücü
Modüler bir MAG jeneratörü
Bileşenler özel bir sisteme entegre edilmiştir ve aralıklı olarak çalışır.

Yapılandırma avantajları

Ultrasonik titreşimler, kek ile bıçak sonotrodu arasındaki sürtünmeyi önemli ölçüde azaltır, böylece bıçağa neredeyse hiçbir malzeme yapışmaz. Çok yüksek devir hızlarında bile, bu yine de son derece düzgün bir kesim sağlar. Azaltılmış sürtünme sayesinde çok ince uç parçalar kesilebilir ve böylece üründen önemli ölçüde daha fazla yararlanılır. Modüler bileşenler, bir üretim sistemine veya bir 3D robota sorunsuz bir şekilde entegre edilebilir. MAG jeneratörü, bir sonotrot arızalı olduğunda bunu algılar ve sistemi hemen kapatır. Sonuç olarak, ıskartaları en aza indirirken en yüksek kesim kalitesi sağlanır.

Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız

gıda, gıda porsiyonlama, kek dilimleme makinası, endüstriyel gıda kesme, pasta dilimleme, kaynak, kaynak makinası fiyatları, kaynak makinesi, kaynak örnekleri, kaynak teknolojisi, kaynak türleri, ultrasonik kaynak