Titreşimli Kaynak Teknolojisi Nedir? Ultrasonik kaynak ile titreşimli kaynak arasındaki fark nedir?

Titreşimli Kaynak Teknolojisi Nedir? Ultrasonik kaynak ile titreşimli kaynak arasındaki fark nedir?

Titreşimli Plastik kaynak işlemi, büyük bileşenler, kademeli veya konturlu profile sahip parçalar ve ulaşılması zor alanlara sahip parçalar üzerindeki uygulamalar için idealdir. İşlem, otomotiv sektöründe, gösterge panelleri, tamponlar, rüzgarlıklar ve gövde altı panelleri gibi büyük parçaların yanı sıra sıvı rezervuarları, tanklar ve hava geçirmez bir contanın gerekli olduğu hafif kümeler gibi daha küçük parçaları birleştirmek için yaygın olarak kullanılmaktadır. Titreşimli Kaynak, ev aletleri ve çim biçme makineleri gibi dayanıklı ev ürünleri ve diğer teknik plastik uygulamaları gibi diğer imalat sektörlerinde de kullanıma uygundur.

Titreşim Kaynağı Lineer Kaynak, 95-260 Hz arası 

Bu işlemin önemli bir özelliği, aynı malzeme grubundan veya farklı malzeme türlerinin bir kombinasyonu olarak kapsamlı bir plastik yelpazesini kaynaklama ve birleştirme yeteneğidir. Yarı kristal, takviyeli, takviyesiz ve poliamidler bu kaynak işlemi için uygundur.


Titreşim Plastik kaynak teknolojisi nedir?
Ultrasonik kaynak teknolojisi ile doğrusal titreşimli kaynak teknolojisi arasındaki fark, büyük ve 3D şekilli bileşenlerin kaynaklanması için kullanılabilmesidir. Bu, termal enerjinin, bağlantı bölgesindeki bileşenin iki yarısı arasındaki sürtünme yoluyla aktarıldığı bir sürtünme kaynağı işlemidir. Ultrasonik kaynak işlemine kıyasla titreşim kaynağı, 240 Hz'de 1,8 mm'ye ve 100 Hz'de 3,8 mm'ye kadar çok daha düşük frekanslarda ve daha yüksek genliklerde çalışır. Diğer bir özellik, daha önce bahsedilen parametrelerle birlikte daha büyük kaynak alanlarının işlenmesine izin veren yüksek kaynak kuvvetleridir. Bu nedenle takım teknolojisi, birleştirme işlemi sırasında uygulanan güçlü kuvvetler nedeniyle çok önemli bir rol oynar.

Özel bileşenleri ve uygulamaları için teknolojiyi yapılandırmak üzere müşterilerle çalışırken takım tasarımı ve plastik birleştirme konusundaki kapsamlı uzmanlığımızı uyguluyoruz. Tasarım sürecinde salınan üst takıma yakından dikkat edilmelidir ve kararlılığı doğrulamak ve kaynak işlemi sırasında üretilen kuvvetleri absorbe edebildiğinden emin olmak için Sonlu Elemanlar Analizi (FEA) kullanıyoruz.


Sistem Mühendisliği

Elektromekanik tahrik, kontrol panosuna monte edilmiş bir jeneratör tarafından uyarılır. Salınım kafasındaki düzenleme, yay düzenekleri ile birlikte, manyetik alanların etkileşimi sonucunda yayların lineer titreşime geçmesini sağlar. Yayların geri dönüş kuvveti ve elektromanyetik bobinlerden güç kesilerek titreşim sistemi tam olarak sıfır konumuna getirilebilir.


Titreşimli Plastik Kaynak İşleminin Aşamaları

Aşama 1: Katı sürtünme (soğuk tahrik aşaması), ara yüzey sürtünmesi nedeniyle birleştirilecek parçalar erime sıcaklığına kadar ısıtılır.
Aşama 2: Geçici eriyik oluşumu safhası :Enerji girişi kesme ve sürtünme yoluyla ısıya dönüştürüldüğü, zamanla artan bir eriyik film kalınlığı oluşması olarak tarif edilebilir . Erime yavaş yavaş artar.
Faz 3: Durağan faz: Erime hızının tutarlılığı bu fazın özelliğidir.
Aşama 4: Basınç tutma ve soğutma aşaması.


Titreşimli Plastik Kaynağın Otomotiv endüstrisinde uygulama alanları

İç, dış ve motor bölmesi bileşenleri
Geniş kaynak alanları elde edilebilir
Genel olarak tüm termoplastik malzemeler kaynaklanabilir.


Titreşimli Plastik Kaynak Müşteri avantajları

Hemen hemen tüm termoplastikler için uygundur
Büyük plastik bileşenleri kaynaklama kabiliyeti
Çok kısa işlem süreleri mümkün
Robotlar, konveyör sistemleri vb. harici kaynaklarla iletişim mümkündür.
Hızlı Değişim aracı değiştirme prosedürleri

 

Plastik Kaynak metodları, plastik kaynak yöntemleri

ultrasonik plastik kaynak makinası fiyatları, ultrasonik punta kaynak, ultrasonik plastik kaynağı, ultrasonik plastik kaynak makinesi, ultrasonic plastik kaynak, ultrasonik plastik kaynak makineleri,